Cafea verde organica 250 gr

     Cafeaua verde organica este folosita cu succes in curele de slabire si de detoxifiere datorita prezentei acidului clorogenic, substanta responsabila de marirea metabolismului si  de arderea grasimilor.

 
     Boabele de cafea verde organica sunt culese de la plantele  crescute in mod natural in  zone salbatice, nepoluate, fara a se utiliza fertilizatori, pesticide sau  hormoni de crestere. Semintele folosite nu sunt modificate genetic, ci controlate biologic. Plantele se cultiva pe terenuri pe care nu a fost aplicat, de cel putin trei ani, nici un ingrasamant chimic. Recoltarea acestora se face in mod etic, adica doar boabele ajunse la potentialul lor maxim sunt culese, ramanand mereu neculeasa o cantitate suficienta de boabe, astfel incat ecosistemul respectiv sa nu fie in nici un fel prejudiciat . Culegerea boabelor are loc manual,  rolul principal in acest proces avandu-l oamenii din zona respectiva pentru ca partenerii nostri practica un comert  echitabil  (fair trade) care are ca scop principal reducerea la nivel international a saraciei si a nedreptăţii sociale.

 

     Odata culese, boabele sunt supuse uscarii, fara a li se aplica procedee chimice, pentru a le pastra proprietatile biologice si aroma. In tot timpul procesului, temperatura trebuie mentinuta sub 40 grade C pentru a nu afecta eficienta enzimelor. In ultima faza, ele sunt ambalate iar producatorul bio este obligat sa faca si dovada ca poate asigura transportul si depozitarea de dinainte de vanzare in conditii care sa nu afecteze calitatea „ecologica” a produselor. Ajunsa la noi, cafeaua verde organica este macinata folosind o metoda ''la rece'' si astfel cafeaua verde obtinuta nu contine  compusi chimici, sau arome artificiale, iar in timpul procesului de macinare ''la rece'' nici o proprietate biologica nu este indepartata.

 

     Dupa macinare pentru a mentine cafeau verde proaspata si aromata produsele noastre sunt ambalate in  triplu strat de aluminiu pentru a nu permite  oxigenului, caldurii, luminii si umezelii sa afecteze proprietatile cafelei verzi si sa ii scada  calitatea. Indiferent de tehnologiile moderne de ambalare, odata ce consumatorul deschide punga de cafea verde macinata, continutul proaspat incepe sa-si piarda aroma si prospetimea, din cauza oxidarii, de aceea produsele noastre sunt prevazute  in partea superioara cu un fermoar de tip zip tocmai pentru a limita procesul de oxidare si de a tine inchis ermetic produsul.

 

     Preparare:

       Cafeaua verde macinata de la beacafeaverde.ro  se prepara printr-o infuzie clasica de o lingurita (10-12 grame) cu cafea verde macinata la 100-150 ml apa potabila incalzita pana la 60-70 de grade Celsius inaintea principalelor mese ale zilei. Dupa preparere se lasa in jur de 30 minute pentru decantare. Pentru efecte curative bune se recomanda consumul a 2-3 cani pe zi si consumul a cat mai multor lichide pentru a favoriza eliminarea toxinelor din organism. Nu exista contra indicatii dar se recomanda consumul in prima jumatatea a zilei precum si moderat in cazul celor cu probleme cardiace deoarece contine putina cafeina.

- aspect: pulbere fina omogena fara aglomerari;

- culoare: brun deschis, uniforma in intreaga masa;

- gust si miros: specific, bine exprimat, fara gust sau miros strain;

- solubilitate: 34% din componentele cafelei verzi sunt solubile in apa rece si calda, tanini (zat) prezent;

- greutate: 250 grame .