Intrebari frecvente


     Cafeaua verde măcinată de la beacafeaverde.ro se prepară printr-o infuzie clasică de 2 linguriţe (10 grame) cu cafea verde măcinată la 100-150 ml apă fierbinte până la 70 de grade Celsius înaintea principalelor mese ale zilei. După preparere se lasă în jur de 20 minute pentru decantare. Pentru efecte curative bune se recomandă consumul a 2-3 căni pe zi şi consumul a cât mai multor lichide pentru a favoriza eliminarea toxinelor din organism. Nu există contra indicaţii dar se recomandă consumul în prima jumătatea a zilei precum şi moderat în cazul celor cu probleme cardiace deoarece conţine puţină cafeină.

     Cafeaua verde este cafeaua crudă, neprăjită şi neprocesată, neprelucrată termic, având gust de cafea, dar aroma este mult mai intensa, băutura din cafeaua verde măcinată asemănându-se  mai mult cu un ceai. Acest tip de cafea este net superior celui clasic (cafeaua prajită), efectele curative fiind mai evidente deoarece boabele crude de cafea verde sunt  foarte bogate în acid clorogenic, substanţă care limitează absorbţia zahărului de către corp, ajutând astfel la menţinerea unui corp mai în forma şi mai suplu. Procesul de prăjire al boabelor de cafea reduce cantitatea de acid clorogenic, astfel că, o ceaşca de cafea verde va furniza organismului o cantitate impresionantă de antioxidanţi, va lupta cu celulita şi va blinda organismul cu un scut anticancer.

     Boabele de cafea verde organica sunt culese de la plantele  crescute in mod natural in  zone salbatice, nepoluate, fara a se utiliza fertilizatori, pesticide sau  hormoni de crestere. Semintele folosite nu sunt modificate genetic, ci controlate biologic. Plantele se cultiva pe terenuri pe care nu a fost aplicat, de cel putin trei ani, nici un ingrasamant chimic. Recoltarea acestora se face in mod etic, adica doar boabele ajunse la potentialul lor maxim sunt culese, ramanand mereu neculeasa o cantitate suficienta de boabe, astfel incat ecosistemul respectiv sa nu fie in nici un fel prejudiciat . Culegerea boabelor are loc manual,  rolul principal in acest proces avandu-l oamenii din zona respectiva pentru ca partenerii nostri practica un comert  echitabil  (fair trade) care are ca scop principal reducerea la nivel international a saraciei si a nedreptăţii sociale.

     Boabele de cafea arabica provin de pe plantatiile conventionale de cafea ce furnizeaza tone de cafea anual. Atat in cultivarea lor, cat si in recoltarea lor se utilizeaza metode conventionale, ingrasamant chimic, plantarea, recoltarea se efectueaza mecanizat.
 

     Este o substanta 100% naturala, prezenta in zeci de alimente si plante medicinale specifice toamnei. A capatat o celebritate uriasa, devenind cunoscuta pe intreaga planeta, datorita efectelor sale uimitoare in curele de slabire. Cafeaua verde, adică de boabele de cafea neprajite, contin cantitati im­presionante de acid clorogenic.


     Desi acidul clorogenic pare a fi o singura substanta, denumirea - folosita impropriu la singular - desem­nea­za de fapt o familie de substante intalnite in coaja fructelor, in semintele si in radacinile plantelor. Nu­mele de clorogenic nu are nicio legatura cu substanta numita "clor", ci cu faptul ca, prin oxidare, acesti acizi organici capata o culoare verde, chloros insemnand in greaca veche "verde", iar ge­nos "a da nastere". Desco­pe­ri­rea acidului clorogenic nu este de data recenta, el fiind identi­ficat in cateva sute de specii vegetale de pe tot mapamon­dul, inca de acum jumatate de secol. Ceea ce a atras atentia oamenilor de stiinta a fost, la in­ce­put, potentialul sau anti­oxi­dant, acidul clorogenic im­pie­di­cand aparitia mutatiilor celulare si incetinind pro­cesele de imbatranire. Treptat, pe ma­sura ce teh­no­logiile au permis, acidul clorogenic a fost extras si adus la con­centratii tot mai inalte, putand fi administrat in doze tot mai mari si obtinan­du-se cu el vin­decari exceptio­nale. Momen­tul de cotitura a fost atunci cand studiile au ara­tat ca aceasta substanta este cel mai puternic me­dicament natural cunoscut impo­triva obezitatii. Aceasta, in conditiile in care aproape juma­tate de mi­liard de oameni se lupta in lume cu obezi­tatea, iar alt miliard si jumatate sufera de supra­pon­deralitate. Este, asadar, de la sine inteleasa notorie­tatea pe care a do­bandit-o aceasta substanta totusi atat de raspandita in natura.

     Unde gasim acidul clorogenic?

     Campioana absoluta: Cafeaua verde

     Il gasim in aproape o suta de specii de plante care cresc la noi. Dintre fructe, cele mai bogate in acid clo­rogenic sunt: prunele (au continutul cel mai ridicat), merele, pe­rele, caisele, piersicile, nectarinele, afinele, capsu­nile, fragii si gutuile. Cantitati insemnate din aceasta substanta gasim si in legume, cum ar fi pa­trunjelul si telina (radacina), rosiile, vinetele, cartofii. Campioa­nele autohtone la continutul de acid cloro­genic sunt insa plantele medicinale, mai ales rada­cinile de: brus­ture, echinacea, papadie si cerentel. Si tulpinile tinere de cicoare sau frunzele de anghinare contin cantitati in­semnate de acid clorogenic, dar cam­pioana absoluta este o planta pe care o gasim in toate magazinele noas­tre, chiar daca este specifica tropi­celor: cafeaua. Este vorba insa de cafeaua verde, adica de boabele de cafea neprajite, care contin cantitati im­presionante de acid clorogenic. Nu putem, totusi, con­suma cantitati foarte mari de cafea verde. Pen­tru o cantitate suficienta de acid clorogenic ar fi necesar sa ingeram simultan atat de multa cofeina, incat riscam tulburari de echilibru si aritmie cardiaca. Cum poate fi rezolvata aceasta problema vom afla in con­tinuare, cand vom vorbi despre modul de admi­nistrare.

Comenzile primite si confirmate pana in ora 16 a fiecarei zi lucratoare, sunt livrate in ziua confirmarii. Coletele livrate prin curier rapid - FanCourier - ajung a doua zi, iar coletele livrate prin Posta Romana ajung la destinatie in 2 zile lucratoare. Curierul rapid efectueaza livrari si sambata, Posta Romana livreaza doar de luni pana vineri.

     In momentul in care apa incepe sa se incalzeasca, aceasta incepe sa elimine in jurul temperaturii de 60-70 grade, mici bule de aer ce se desprind de pe fundul ibricului in care se incalzeste apa. Acesta este un prim indiciu ca apa a trecut de temperatura de 60 grade si trebuie turnata peste cafeaua verde. Recomandam prepararea la acesata temperatura mai scazuta decat cea a aparatelor clasice de preparat cafea (care folosesc apa incalzita la 100 grade), tocmai pentru a preveni inactivarea acidului clorogenic prezent doar in boabele de cafea verde neprelucrate termic si pastrarea efectului terapeutic.